Poliklinika Agel

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ano jeVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ano jeLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

Tyršova 34, 728 06 Ostrava-Moravská Ostrava

Vstup

Manipulační prostor před vstupem je dostatečný. Povrch je proveden ze zámkové a terasové dlažby, které jsou v dobrém stavu. Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají mechanicky směrem dovnitř (průjezdová šířka 94 cm, výška prahu 1 cm, madlo vně ve výšce 77 cm). Dveře jsou umístěny v nice (šířka 208 cm, hloubka 37 cm). Před vstupními dveřmi se nachází nájezd (délka 75 cm, sklon 14,4 %). Za vstupními dveřmi se nachází chodba (šířka 287, hloubka 480 cm) se čtyřmi schody. Schody kompenzuje šikmá schodišťová plošina, která je umístěna na levé straně schodiště. Před vstupem na plošinu není dostatečná manipulační plocha (dolní nástupní plocha šířky 112 cm, hloubka + 150 cm, horní nástupní plocha šířky 76-108 cm, hloubka + 150 cm). Plošina je otevřená (šířka 82 cm, hloubka 100 cm, nosnost 250 kg). Ovladače pro přivolání plošiny jsou umístěny pouze na horní nástupní ploše (výška 90 cm). Výška ovladačů uvnitř plošiny je 94 cm.

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Podlahu tvoří dlažba. Průchody v prostoru jsou širší než 80 cm. Za hlavním vstupem se nachází informace (výška pultu 100 cm). Dveře na chodbě jsou dvoukřídlé (průjezdová šířka 90 cm, výška prahu 0 cm). Dveře do místností jsou jednokřídlé (průjezdová šířka 80-90 cm, výška prahu 2 cm). Dveře do svlékacího boxu ve 2. patře jsou jednokřídlé (průjezdová šířka 60 cm, výška prahu 2 cm). Vertikální komunikaci mezi jednotlivými patry zajišťuje výtah a schodiště.

Výtah

Výtah je umístěn mezi schodištěm a spojuje všechna podlaží budovy (0-5 patro). Před vstupem je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 78 cm). Ve výtahové kleci (šířka 85 cm, hloubka 120 cm) je na boční stěně umístěno madlo (výška 89 cm, odsazení madla od stěny 8 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 107 cm, výška horního tlačítka uvnitř klece je 140 cm. Ve výtahové kleci je sedátko (výška 45 cm), ze kterého jsou ovladače výtahu v dosahu.

WC

Ve 2. patře budovy (v čekárně) je uzamčená WC kabina (šířka 161 cm, hloubka 361 cm). Klíče jsou k dispozici v ambulanci. Dveře WC kabiny (průjezdová šířka 90 cm) jsou otevíratelné směrem ven a nejsou opatřeny madlem. WC mísa (výška sedátka 47 cm) je osazena na protější stěně z pohledu od vstupu. Přístup zprava je dostatečný (83 cm).WC mísa je opatřena pevným (délka 55 cm, výška 82 cm) a sklopným madlem (délka 81 cm, výška 82 cm, osová vzdálenost madel 61 cm). Splachování WC je umístěno vzadu (výška 84 cm). Podjezd umyvadla je dostatečný (64 cm). Umyvadlo je opatřeno pákovou baterií. V kabině vedle WC mísy je umístěno signalizační tlačítko (výška 92 cm). V místnosti se nachází odpadkový koš, toaletní papír, mýdelník (výška 130 cm), papírové utěrky (výška 133 cm) a věšák (výška 175 cm).

Parkování

Cca 20 m od hlavního vstupu se nachází jedno vyhrazené parkovací stání. Od parkovacího stání je přístup ke vstupu bezproblémový přes snížený obrubník.

Poznámka

V blízkosti objektu se nachází tramvajová zastávka Stodolní. Zastávka je od objektu vzdálena cca 130 m. Výška nástupní hrany nástupiště je 20 cm, šířka nástupiště je 440 cm. Přístup k objektu od zástavky je bezproblémový.

Datum aktualizace

08/2017

Fotografie