Pošta Ostrava 8

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ano jeBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ne, neníPlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ano jeLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ne, neníVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Pošta

Adresa

Čkalovova 8, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Pěší komunikace vedoucí k objektu je provedena ze zámkové dlažby (podélný sklon 3 %) bez nerovností. Hlavní vstup od ulice Čkalovova se nachází nad úrovní přilehlé pěší komunikace. Ke vstupu vede 7 schodišťových stupňů, které překonává schodišťová plošina. Před vstupem na plošinu je dostatečná manipulační plocha. Plošina je šikmá a otevřená (šířka 79 cm, hloubka 125 cm, nosnost 225 kg). Na úroveň plošiny vedou krátké nájezdy (délky 18 cm, sklon dolního nájezdu 25,5 %, sklon horního nájezdu 3,5 %). Mezi podlahou nástupištěm a začátkem nájezdu je výškové převýšení menší než 2,5 cm. Plošina je v pracovní době České pošty volně přístupná. Ovladače jsou ve výšce 101-105 cm. Plošina se sklápí mechanicky, pro přivolání pomoci je zde umístěn zvonek (nahoře na panelu vně plošiny ve výšce 106 cm). Zvonek (označený piktogramem vozíčkáře) ve výšce 95 cm je NEfunkční. Vstupní dvoukřídlé dveře do objektu se otevírají mechanicky směrem dovnitř (průjezdová šířka hlavního křídla 73 cm, bez prahu). Za vstupními dveřmi se nachází zádveří (šířka 309 cm, délka 363 cm). Dveře zádveří jsou dvoukřídlé, bez prahu a jsou otevíratelné mechanicky do prostoru haly (průjezdová šířka 132 cm).

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody v prostoru jsou širší než 80 cm. Podlahu tvoří rovná kamenná dlažba.

Výtah

V této budově se nenachází výtah.

WC

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta.

Parkování

Ve vzdálenosti asi 100 m se přes cestu nachází jedno vyhrazené parkovací stání o dostatečné šířce. Podélný a příčný sklon vyhovuje.

Poznámka

V blízkosti objektu se nachází autobusová zastávka Věžičky (směr Poruba Vozovna) a autobusová zastávka Poruba vozovna (směr Oblouk). Autobusová zastávka Věžičky je vzdálena od objektu cca 50 m. Výška nástupní hrany je 17 cm, šířka nástupiště 183 cm (v nejužším místě). Autobusová zastávka Poruba Vozovna je vzdálena od objektu cca 200 m. Výška nástupní hrany je 21 cm, šířka nástupiště 271 cm. Přístup od zastávek k objektu je bez nerovností.

Plošina je volně přístupná jen v otevírací době České Pošty. Plošina se sklápí mechanicky, doporučujeme mít s sebou asistenta. 

Datum aktualizace

03/2018

Fotografie