Gynekologické Centrum GYNET

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

Kotlářova 3199/8, 700 30 Ostrava-Zábřeh

Vstup

Jedná se o dvoupodlažní objekt. Vstup je zajištěn dvěma vstupy.

Přístupová komunikace k prvnímu vstupu je provedena ze zámkové dlažby (podélný sklon až 9,6 %). Před vstupem je dostatečný manipulační prostor a je zde umístěna čistící rohož. Vlevo u vstupu je umístěn interkom (výška 145 cm, odsazení 36 cm). Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají mechanicky směrem dovnitř (průjezdová šířka hlavního křídla 93 cm, výška prahu 2 cm), jsou umístěny v nice (šířka 153 cm, hloubka 81 cm) a vně opatřeny madlem (výška 90 cm). Za vstupními dveřmi se nachází zádveří (šířka 223 cm, hloubka 293 cm). V zádveří se nachází dvoje dveře. Jedny jsou umístěny naproti vstupním dveřím – ty vedou do prostoru vstupní haly-čekárny. Jedná se o jednokřídlé dveře (průjezdná šířka 99 cm, bez prahu a madla), které se otevírají do zádveří. Do lékárny je zajištěn přístup jednokřídlými dveřmi umístěnými vpravo (průjezdná šířka 80 cm, práh 2 cm, madlo 90 cm), které se otevírají směrem ze zádveří.  Podlahu v zádveří tvoří koberec.

Druhý vstup je umístěn v zadní části budovy u parkoviště. Přístupová komunikace je z asfaltu.

Před vstupem je dostatečný manipulační prostor a je zde umístěna čistící rohož. Vpravo u vstupu je umístěn interkom (výška 143 cm). Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají mechanicky směrem dovnitř (průjezdová šířka hlavního křídla 85 cm, výška prahu 2 cm), jsou umístěny v nice (šířka 220 cm, hloubka 17 cm) a vně opatřeny madlem (výška 90 cm). Za vstupními dveřmi se nachází zádveří (šířka 212 cm, hloubka 170 cm). Dveře ze zádveří vedoucí do vstupní haly-čekárny jsou dvoukřídlé (průjezdná šířka 82 cm, práh 1 cm, madlo výšky 90 cm na vnější straně) a otevíratelné ze zádveří. Podlahu v zádveří tvoří koberec

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Dveře a otvory v jednotlivých patrech mají dostatečnou průjezdnou šířku a povrch podlah tvoří z větší části dlažba.

Výtah

Výtah je umístěn ve vstupní hale vedle zadního vstupu Před vstupem do výtahu je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 90 cm) a jsou umístěny v nice (šířka 112 cm, hloubka 18 cm). Ve výtahové kabině (šířka 110 cm, hloubka 140 cm) je výška horního tlačítka 110 cm. Výška ovladače na nástupních místech je maximálně 97 cm. Ve výtahové kleci je na čelní stěně umístěno madlo (výška 90 cm, odsazení madla od stěny 9 cm) a zrcadlo (výška spodní hrany 105 cm). Na boční stěně výtahu je umístěno sedátko (výška 50 cm, šířka 40 c m, hloubka 40 cm), ze kterého jsou ovladače v dosahu.

WC

V přízemí se nachází volně přístupná upravená kabina v oddělení pro muže i ženy (šířka 170 cm, hloubka 204 cm) přístupná z vstupní haly-čekárny. Dveře kabiny (průjezdná šířka 80 cm, bez prahu) jsou mechanicky otevíratelné směrem ven, opatřeny vnitřním madlem (výška 88 cm), zámkem odjistitelným zvenku a piktogramem vozíku. WC mísa (výška sedátka 53 cm) je osazena na protější stěně od dveří. Přístup zprava je dostatečný (92 cm). WC mísa je opatřena pouze sklopným madlem (výška cca 80 cm, délka 84 cm). Splachování WC je umístěno vzadu (výška 109 cm). Umyvadlo je umístěno na levé straně. Podjezd umyvadla (výška podjezdu 63 cm) je dostatečný. Umyvadlo (výška 80 cm) je opatřeno pákovou baterií, pevným zrcadlem (výška spodní hrany 118 cm) a je bez madla. V kabině se nachází sklopný přebalovací pult, toaletní papír, mýdelník (91 cm), schránka na papírové ručníky (121 cm), věšák (170 cm) a koš.

Parkování

U zadního vstupu se nachází 2 vyhrazená parkovací stání s dostatečnou šířkou. Další 2 parkovací stání se nachází na parkovišti vedle budovy. Přístup od parkovacích stání k oběma vstupům je bezproblémový.

Datum aktualizace

05. 8. 2022

Fotografie