Palác Eset

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ne, neníVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

Hlavní třída 1196/27, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Přístupová komunikace, která je ze zámkové dlažby, navazuje na mírný nájezd před vstupem (sklonu cca 4 %, délka 186 cm). Na levé straně od vstupu je umístěna zvonková signalizace s interkomem (výška 155 cm). Vstupní dvoukřídlé dveře jsou bez prahu a otevírají se mechanicky směrem ven (průjezdová šířka hlavního křídla 105 cm). Za vstupními dveřmi se nachází prostorná chodba (šíře 282 cm, hloubka 443 cm).

Interiér

Přízemí - TESCO expres: Dvoukřídlé dveře bez prahu se otevírají automaticky směrem do stran (průjezdová šířka 180 cm). Trafika: Jednokřídlé dveře bez prahu se otevírají směrem dovnitř (průjezdová šířka 70 cm). Uvnitř trafiky je nedostatečný manipulační prostor a příliš vysoký pult. V chodbě (šíře 190 cm, hloubka 290 cm) se naproti trafiky nachází výtah s dostatečnou manipulační nástupní plochou.

1. p. - Jednokřídlé dveře na chodbě, vedoucí k ordinacím, ambulancím a kancelářím jsou mechanicky otevíratelné a bez prahu (průjezdová šířka 90 cm. Vstupní dveře do jednotlivých ordinací jsou také jednokřídlé (průjezdová šířka 80 - 90 cm) a bez prahu. Manipulační prostor, rozměry spojovací chodby a schodiště v interiéru jsou dostatečné. Podlahu tvoří dlažba.

Výtah

Výtah se nachází v chodbě za vstupem do objektu a spojuje přízemí – 2. p. (0 - přízemí: TESCO expres, trafika, 1. p.: ordinace, ambulance, právnické osoby, 2. p.: blokované, je nutno použít interkom - advokát). Před vstupem do výtahu je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 100 cm) a jsou umístěny v nice (šířka 120 cm, hloubka 28 cm). Ve výtahové kleci (šířka 105 cm, hloubka 142 cm) je výška horního tlačítka 120 cm. Výška ovladače na nástupních místech je maximálně 105 cm. Ve výtahové kleci je na čelní stěně umístěno madlo (výška 95 cm, odsazení madla od stěny 15 cm) a zrcadlo (výška spodní hrany 10 cm). Na boční stěně výtahu je umístěno sedátko (výška 47,5 cm), ze kterého nejsou ovladače v dosahu.

WC

V 1. p. se nachází samostatná, uzamčená WC kabina (šířka 180 cm, hloubka 193 cm), označena piktogramem vozíku (klíč je k dispozici v jednotlivých ordinacích). Dveře kabiny (průjezdová šířka 90 cm) jsou mechanicky otevíratelné směrem ven a jsou opatřeny vnitřním i vnějším madlem (výška 92 cm). WC mísa (výška sedátka 49 cm) je osazena na čelní stěně od dveří. Přístup zleva je dostatečný (115 cm). Vzdálenost od přední hrany WC ke stěně je 49 cm. WC mísa je opatřena pevným (délka 60 cm, výška 83 cm) a sklopným madlem (délka 80 cm, výška 83 cm, osová vzdálenost madel 62 cm). Splachování WC je umístěno zboku (výška 96 cm, vzdálenost od rohu 85 cm). Podjezd umyvadla (výška umyvadla 78 cm) je dostatečný. Umyvadlo je opatřeno pákovou baterií a pevným zrcadlem (výška spodní hrany 114 cm). Vedle dveří je umístěn vypínač (výška 120cm). Dvě signalizace nouzového volání jsou umístěny v dosahu záchodové mísy, v horní (výška 104 cm) a v dolní úrovni (výška 26 cm). Běžné WC pro veřejnost se v objektu nenachází.

Parkování

Dvě vyhrazená parkovací stání o dostatečné šířce se nachází cca 20 m od hlavního vstupu na ul. Hlavní třída.

Poznámka

Při vstupu na schodiště do 1. p. je nutno použít zábradelní madlo vpravo (z pohledu na schodiště zdola), vlevo je průhledný architektonický prvek pro oporu chůze nestabilní.

Datum aktualizace

04/2018

Fotografie