Vítkovická nemocnice, Pavilon H1 – Dětské oddělení

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ano jeLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ano jePřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ne, není
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

Zalužanského 51/14, 703 84 Ostrava-Vítkovice

Vstup

Vstup se nachází v úrovni přilehlého terénu. Přístupová komunikace před objektem je rovná - s asfaltovým povrchem (přístup je z pozemní komunikace). Manipulační prostor před vstupem je dostatečný. Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají mechanicky směrem ven (průjezdová šířka hlavního křídla 73 cm, výška prahu 1 cm) a jsou umístěny v nice (šířka 175 cm, hloubka 27 cm). Za vstupními dveřmi se nachází zádveří (šířka 308 cm, hloubka 363 cm). Za hlavním vstupem se nachází schody k výtahu, toto převýšení je řešeno šikmou schodišťovou plošinou. Plošina je umístěna vlevo na schodišti a překonává 6 schodišťových stupňů. Před vstupem na plošinu je dostatečná manipulační plocha. Plošina je šikmá a otevřená (šířka 76 cm, hloubka 120 cm, nosnost 225 kg). Na úroveň plošiny vedou krátké nájezdy (délky 20 cm, sklon dolního nájezdu 27,5 %, sklon horního nájezdu 10,5 %). Ve spodní poloze je výškový rozdíl mezi povrchem podlahy a nástupní plochou plošiny 6,5 cm. Manipulační prostor při horní poloze plošiny je dostatečný. Výškový rozdíl mezi podlahou plošiny v její horní poloze a plochou nástupištěm je 4,5 cm. Nájezd nedoléhá k nástupišti po celé délce. Ovládače na nástupních místech pro přivolání plošiny jsou volně přístupné (výška na spodním nástupišti 103 cm, výška na horním nástupišti 97 cm, nefunguje-li volat na údržbu tel. 724 649 923). Plošinu lze ovládat uvnitř plošiny (ovládací tlačítka se musí držet). Uvnitř plošiny je umístěn zvonek (výška 105 cm). Plošina se sklápí mechanicky (obtížně), je vhodné mít s sebou asistenta. Plošina je v ordinačních hodinách lékařů volně přístupná.

Interiér

Mapování bylo provedeno v následujících odděleních: Přízemí – Mamologická ambulance, Praktický lékař pro děti a dorost, Zdravotně sociální asistentka, Infuzní stacionář (interní) 1. podlaží – Neurologické ambulance, logopedie 2. podlaží – Praktický lékař, Kožní ambulance Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Zúžený průchod se nachází v 1. podlaží, kde je průjezdná šířka chodby 80 cm (mezi stěnou a židlemi pro čekající pacienty). Další zúžené průchody se nacházejí na chodbách, kde jsou umístěny dvoukřídlé dveře (průjezdová šířka hlavního otevřeného křídla 55 cm, bez prahu). Dveře do vyšetřoven jsou jednokřídlé (průjezdová šířka 90-110 cm, bez prahu). Podlahu tvoří dlažba, koberce pro čištění obuvi a PVC.

Výtah

V budově H1 je umístěn jeden veřejně přístupný výtah s nedostatečnými rozměry. Výtah je umístěn nad schodištěm (se šikmou plošinou) za vstupem do objektu a spojuje 4 podlaží. Před vstupem do výtahu je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají mechanicky směrem ven (průjezdová šířka 67 cm) a jsou umístěny v nice (šířka 98 cm, hloubka 26 cm). Ve výtahové kleci (šířka 80 cm, hloubka 102 cm) není umístěno madlo, zrcadlo ani sedátko. Výška ovladače na nástupních místech je 131 cm, výška horního tlačítka ovladače uvnitř klece je 137 cm.

WC

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta.

Parkování

Pro budovu H1 není vyhrazené parkovací stání. Nejbližší vyhrazené parkovací stání je vzdáleno cca 100 m od hlavního vstupu do budovy H1 a nachází se před budovou G a I. Od parkovacích stání nevede bezbariérová trasa ke vstupu a je nutné se pohybovat po silnici. Další vyhrazená parkovací stání jsou k dispozici u budovy A, D, J, a K.

Datum aktualizace

07/2018

Fotografie