Obřadní síň ÚMOb Moravská Ostrava a Přívoz

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ne, neníBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ano jeÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: MMO, ÚMOb, úřad, obřadní síň

Adresa

Prokešovo náměstí 8, 729 30 Ostrava-Moravská Ostrava

Vstup

Hlavní vstup z Prokešova náměstí je řešen předloženými schody 2 + 4 a podestami.

Vedlejší pravý vstup je přístupný z Prokešova náměstí a směřují vás k němu informační tabulky.

Povrch vedoucí přes Prokešovo náměstí ke vstupu je ze žulové mozaiky a žulové dlažby, z části velkoformátové. Přede dveřmi je dostatečný manipulační prostor z dlažby.

Zvonková signalizace opatřená piktogramem vozíku je umístěna na čelní zdi ve výši 105 cm pochozí plochy. Dveře jsou dvoukřídlé, mechanické, otevírání ven, opatřeny madly a nacházejí se ve výklenku (nice) šíře 198 cm, hloubky 53 cm. Šířka průjezdu je dostatečná (95 cm).

Interiér

V přízemí pravého vedlejšího vstupu je informační pult ve výši 88 cm s možností podjezdu. Z prostorné části zádveří vedou dvoukřídlé dveře, které jsou stále otevřené, průjezdná šíře 140 cm. V blízkosti se nachází převýšení u dilatační spáry, které je řešeno nájezdem sklon 12% na délku 48 cm. Za těmito dvoukřídlými dveřmi se nacházejí prostorné chodby, kterým se pomocí orientačních tabulek dostanete k bezbariérovému výtahu ve výklenku (nice) hloubky 77 cm a šířky 112 cm.

Obřadní síň se nachází v 1. patře. Přístup od výtahu je přes prostorné chodby. Převýšení u dilatačních spár v jednotlivých patrech řešeno nájezdy se sklonem 3,4% až 14% v rozmezí délek 34 až 63 cm. Kyvné dvoukřídlé dveře na chodbách v době určené pro veřejnost zajištěno trvalé otevření obou křídel; průjezdnost dostatečná.

Sňatková síň se nachází v střední části nad vstupní halou komplexu Nové radnice. Dveře do předsálí jsou umístěny v kónickém výklenku (nice) šíře 158 cm (124 cm), hloubky 69 cm, průjezdná šířka 99 cm, mechanicky otevíratelné. Dveře z předsálí do slavnostní síně jsou dvojité mechanicky otevíratelné bez prahu šíře 156 cm, šířka křídel 2x78 cm.

Výtah

Výtah splňující všechny parametry je přístupný vedlejším vchodem vpravo (automaticky otevíratelné dveře šířka 90 cm, klec šířka 120 cm, hloubka 140 cm). Je vybaven madlem, zrcadlem na boční stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 108 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 117 cm. Výtah spojuje Přízemí až 4. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný.

WC

V 1. patře se nachází dvě přístupné toalety.

Samostatná bez předsíně je vedle přístupného výtahu ve tvaru L (dveře šířka 90 cm šířka 160 a 305 cm hloubka 325 cm) Přístup k míse z pohledu od vstupu je zprava.

Integrovaná do dámských toalet (dveře šířka 90 cm šířka 225 cm hloubka 160 cm), mísa umístěna z podhledu od vstupu na levé stěně. Přístup k míse z pohledu od mísy je zprava. Přístup přes společnou předsíň (dveře šířka 90 cm, průjezdná šířka 80 cm, šířka 140 cm, hloubka 175 cm, umývadlo, dveře opatřené madlem, otevíratelné ven) se nacházejí na protilehlé straně komplexu.

Dveře ve obou WC kabinách jsou uvnitř opatřeny madlem a otevírají se mechanicky směrem ven. V obou kabinách je WC mísa opatřena dvěma sklopným madly (délka 850 cm, osová vzdálenost 60 cm), výška záchodového prkénka (46 až 53 cm). Kabiny jsou označeny a nejsou uzamčeny.

Parkování

Cca 50 m za podchodem u pravého vedlejšího vstupu se na parkovišti nacházejí dvě plus jedno vyhrazené parkovací místo, příjezd na parkoviště je možný z Českobratrské ulice ze směru od Slezské Ostravy.

Poznámka

Pro osoby s platnou parkovací kartou pro zdravotně postižené, je tolerováno parkování v blízkosti pravého vedlejšího vstupu přímo na Prokešovém náměstí.

Datum aktualizace

10/2016

Fotografie