Obřadní síň ÚMOb Slezská Ostrava

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ano jeBezbariérový vstup hlavním vchodem - ne, neníBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ano jeTočité schodiště - ano jeVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ano jeNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: MMO, ÚMOb, úřad, obřadní síň

Adresa

Těšínská 35, 710 16 Ostrava-Slezská Ostrava

Vstup

Povrch pěších přístupových komunikací k objektu tvoří z větší části zámková dlažba s občasnými sklony (podélný 9% až 12%, příčný 4%). Hlavní vstup z Těšínské ulice je bariérový. Před vstupem se nachází předsazené schodiště (+12 schodů). Zvonková signalizace – interkom s kamerou (výška 125 cm) je umístěna nalevo od schodiště na stěně objektu a je označena piktogramem vozíku. Po zazvonění pověřený pracovník zajistí přístup přes bránu (průjezdná šířka 358 cm) z Keltičkovy ulice do dvora (podélný sklon 7% až 8%) k zadnímu vstupu. Před vstupem se z různých stran střetávají nepravidelně různé sklony až 11%. Vstupní dveře (průjezdná šířka 88 cm, práh 2,5 cm) se otevírají mechanicky ven a jsou opatřeny z obou stran madlem (výška 91 cm). V pravé zárubni se nachází zvonková signalizace ve výši 120 cm. Za vstupními dveřmi následuje zádveří (šířka 110 cm, hloubka 163 cm) na které navazují dveře výtahu (šířka 80cm).

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je ve všech podlažích dostatečný. V druhém nadzemním podlaží se nachází obřadní síň, do které vedou z chodby dvoukřídlé dveře (celková průjezdná šířka 120 cm, práh 3 cm) otvíratelné dovnitř obřadní síně. Podlahu tvoří v chodbách dlažba a v obřadní síni koberec.

Výtah

Výtah je umístěn v zádveří u vstupu ze dvora a slouží také jako bezbariérový vstup do budovy. Nástupní plocha má zde omezený manipulační prostor. Před vstupy v ostatních nástupních místech je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 80 cm). Výtahová klec (šířka 109 cm, hloubka 150 cm) je průchozí s druhými dveřmi na čelní stěně. Ve výtahu je umístěno madlo na boční stěně (výška madla 90 cm, odsazení madla od stěny 3,5 cm). Součástí vybavení klece je sklopné sedátko (výška 50 cm), které zužuje šířku kabiny na 103 cm. Ovládací prvky v nástupních místech (výška horního tlačítka 96 cm), uvnitř klece jsou umístěny na boční stěně (výška horního tlačítka 113 cm, vzdálenost od rohu 30 cm).

WC

V prvním nadzemním podlaží se nachází samostatná upravená toaleta (šířka 156 cm, hloubka 223 cm), která je uzamčená (klíč k dispozici v kanceláři č. 2) a označena WC zaměstnanci (muži). Dveře do WC kabiny (průjezdová šířka 80 cm) se otevírají směrem ven, z vnitřní strany jsou opatřeny madlem (výška 92 cm) a nejsou označeny piktogramem vozíku. WC mísa (výška sedátka 50 cm) je osazena na protější stěně z pohledu od vstupu. Přístup zleva je dostatečný (98 cm). Mísa WC je opatřena jedním sklopným a jedním pevným madlem (délka 83 cm, výška 80 cm, osová vzdálenost 62 cm). Podjezd umyvadla je dostatečný. Umyvadlo je opatřeno pákovou baterií a sklopným zrcadlem. V kabině není umístěno signalizační tlačítko. Část zadní stěny kabiny WC tvoří zasouvací prosklené dveře, které vedou do sprchového koutu a nepřekáží funkčnosti bezbariérového WC.

Parkování

Ve vzdálenosti asi 50 m napravo od hlavního vstupu se na parkovišti nachází dvě vyhrazená parkovací místa. Přístup z parkoviště je možný po žulových kostkách, přes snížený obrubník na chodník ze zámkové dlažby vedoucí k objektu.

Poznámka

V době mapování dveře u zadního vstupu ve dvoře drhly. Zlehka lze otevřít pouze do průjezdné šířky 76 cm. Dále nebylo funkční pneumatické splachovadlo na upraveném WC v prvním nadzemním podlaží.

Datum aktualizace

11/2016

Fotografie