Smuteční síň Vítkovice

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ne, neníTočité schodiště - ano jeVýtah - ne, neníPlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ne, není
Kategorie: MMO, ÚMOb, úřad, obřadní síň

Adresa

Závodní 3050/78, 703 00 Ostrava-Vítkovice

Vstup

Smuteční síň je umístěna v blízkosti hlavní brány hřbitova a správní budovy. Vede k němu pochozí prostor s povrchem z kamenné dlažby. Manipulační prostor před vstupem je dostatečný. Troje identické vstupní zastřešené dvoukřídlé dveře (průjezdní šířka hlavních křídel 90 cm, práh 1,5 cm) se otevírají mechanicky směrem ven a nachází se v podloubí se sloupy a plochým stropem. Za dveřmi se nachází prostorné zádveří, povrch tvoří čistící rohož a keramická dlažba. V zádveří je umístěno točité schodiště na balkon. Troje identické dvoukřídlé dveře zádveří (průjezdní šířka hlavních křídel 90 cm) se otevírají mechanicky směrem do zádveří. Vstupní dveře i dveře zádveří jsou opatřeny samouzavíracím mechanismem a panikovým kováním, které mohou sloužit jako madlo.

Interiér

Za zádveřím se nachází prostorná hala se vstupem do hlavní smuteční síně, do malé smuteční síně určené pro komorní obřady a na toalety. Na část přístupnou veřejnosti navazuje provozní zázemí. Všechny dveře mají dostatečnou průjezdnou šířku. Manipulační plochy jsou dostatečné a podlahu tvoří keramická dlažba.

Výtah

Objekt se nachází v úrovni terénu.

WC

Toalety se nacházejí v chodbě (šířka 148 cm, hloubka 655 cm) napravo od vstupu, do níž se vstupuje jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), které se otevírají směrem do haly.

Do samostatné bezbariérové kabiny (šířka 183 cm, hloubka 210 cm) se vstupuje jednokřídlými dveřmi, které se mechanicky otevírají ven (šířka 90 cm). Vypínač je osazen ve výšce 124 cm.   Manipulační prostor přede dveřmi je dostatečný. Dveře jsou z vnitřní strany opatřeny madlem (výška 90 cm). WC mísa (výška sedátka 50 cm) je osazena vpravo u boční stěny z pohledu od vstupu. Přístup zprava je dostatečný (146 cm). Odsazení přední hrany WC od zadní stěny je 70 cm. Mísa WC je opatřena sklopným a pevným madlem (délka 60 cm, výška 82 cm, osová vzdálenost 56 cm). Splachování WC se nachází vzadu na stěně (výška 113 cm). Umyvadlo (výška 83 cm) s dostatečným podjezdem je opatřeno pákovou baterií (výška 103 cm) a pevným zrcadlem (výška spodní hrany 106 cm). V kabině je umístěno vzadu na stěně vedle WC mísy signalizační tlačítko se šňůrkou (výška v horní poloze 110 cm, výška šňůrky v dolní poloze 10 cm). Další signalizační tlačítko je osazeno vedle vypínače (výška 120 cm). Kabina je vybavena odpadkovým košem, toaletním papírem, mýdelníkem a papírovými ručníky. Manipulační prostor v kabině je dostatečný.

Parkování

Vyhrazené parkovací stání se nachází na parkovišti u vedlejšího vstupu z komunikace Na Obvodu.

Poznámka

Vedle umývadla je nesmyslně osazeno sklopné madlo.

V době mapování scházel odpadkový koš, toaletní papír, mýdelník a papírové ručníky, dodatečně osazeno dodatečně do výšky 120 cm.

Datum aktualizace

13. 2. 2024

Fotografie