Městská nemocnice Ostrava (pavilon F-rehabilitace)

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ne, neníBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ne, neníTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ano jeÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ano jeNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

Nemocniční 898/20A, 728 80 Ostrava-Moravská Ostrava

Vstup

Do vícepodlažní budovy lze vstoupit předním i zadním vstupem.  

Přední vstup je bariérový přes schody s podestami (3+3+3 stupně).

Zadní bezbariérový přístup tvoří pevná přímá dvojramenná rampa (1. úsek sklon 4,3 %, průjezdná šířka 220 cm, délka 780 cm; 2. úsek sklon 6 %, průjezdná šířka 220 cm, délka 720 cm). Mezi jednotlivými úseky se nachází podesta (šířka 220 cm, hloubka 200 cm). Manipulační plocha pod i nad rampou má dostatečné rozměry. Rampa je opatřena jednostranným madlem (výška 96 cm). Povrch rampy je proveden z asfaltu.

Manipulační plocha před vstupem je dostatečná. Povrch je tvořen asfaltem a je zde osazena čistící rohož. Vstupní prosklené dveře (průjezdná šířka 120 cm) jsou jednokřídlé a otevírají se automaticky do strany. Za hlavními dveřmi se nachází zádveří (šířka 324 cm, hloubka 248 cm). Povrch podlahy zádveří je proveden z keramické dlažby. Ze zádveří vedou jednokřídlé prosklené, automaticky otevíratelné dveře (průjezdná šířka 120 cm), které se otevírají do strany.

Interiér

Za zádveřím zadního vstupu je vstupní hala, ve které se nachází recepce, výtahy a vstupy do rehabilitačního a radiologického pavilonu. Pult recepce je osazen ve výšce 95 cm.

Vstupní i ostatní dveře rehabilitačního pavilonu mají dostatečnou průjezdnou šířku. Povrchová úprava podlah je provedena z dlažby a linolea. Jednotlivá podlaží jsou spojena schodištěm a dvěma výtahy.

Výtah

Dva identické výtahy v rehabilitačním pavilonu spojují -1. PP až 2. NP. Oba jsou průchozí. Jeden není v přízemí průchozí do vstupní haly. Manipulační prostor před kabinami je dostatečný. Automaticky otevíratelné dveře do stran (průjezdná šířka 130 cm) jsou umístěny v nice-výklenku (šířka 130 cm, hloubka 37 cm). Ve výtahové kleci (šířka 150 cm, hloubka 234 cm) je na boční stěně umístěno madlo (výška 93 cm) a zrcadlo (výška spodní hrany 96 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 100 cm, výška horního tlačítka uvnitř klece je 114 cm. Ve výtahové kleci se nachází sklopné sedátko (výška 50 cm, šířka 40 cm, hloubka 33 cm).

WC

Přízemí

Toaleta je určena pro ženy i osoby na vozíku. Do samostatné kabiny (šířka 354 cm, hloubka 207 cm) se vstupuje ze spojovací chodby jednokřídlými dveřmi, které se mechanicky otevírají ven (šířka 90 cm). Vypínač je osazen ve výšce 126 cm. Manipulační prostor přede dveřmi je dostatečný. Dveře jsou označeny piktogramem vozíku a z vnitřní strany jsou opatřeny vodorovným malým madlem (výška 94 cm). WC mísa (výška sedátka 51 cm) je osazena vlevo u boční stěny z pohledu od vstupu. Přístup zprava je dostatečný (93 cm). Odsazení přední hrany WC od zadní stěny je 70 cm. Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly (délka 60 cm a 76 cm, výška 78 cm, osová vzdálenost 54 cm), které jsou osazeny na sloupcích upevněných do podlahy. Splachování WC se nachází vzadu na nádržce (výška 87 cm). Umyvadlo (výška 81 cm) s dostatečným podjezdem je opatřeno pákovou baterií (výška 128 cm). Kabina je vybavena toaletním papírem, mýdelníkem (výška 121 cm), schránkou na ručníky (výška 143 cm) pro osoby na vozíku v podstatě nedostupnou a odpadkovým košem. Manipulační prostor v kabině je dostatečný.

1.patro

Do samostatné kabiny (šířka 225 cm, hloubka 156 cm) se vstupuje ze spojovací chodby jednokřídlými dveřmi, které se mechanicky otevírají ven (šířka 90 cm). Vypínač je osazen ve výšce 124 cm. Manipulační prostor přede dveřmi je dostatečný. Dveře jsou označeny piktogramem vozíku a z vnitřní strany jsou opatřeny vodorovným malým madlem (výška 92 cm). WC mísa (výška sedátka 51 cm) je osazena vlevo u zadní stěny z pohledu od vstupu. Přístup zprava je dostatečný (94 cm). Odsazení přední hrany WC od zadní stěny je 70 cm. Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly (délka 82 cm a 76 cm, výška 80 cm, osová vzdálenost 58 cm), které jsou osazeny na sloupcích upevněných do podlahy. Splachování WC se nachází vzadu na nádržce (výška 85 cm). Umyvadlo (výška 83 cm) s dostatečným podjezdem je opatřeno pákovou baterií (výška 118 cm). Kabina je vybavena toaletním papírem, mýdelníkem (výška 103 cm), schránkou na ručníky (výška 117 cm) a odpadkovým košem. Manipulační prostor v kabině je dostatečný.

Parkování

Vedle zadního vstupu u rampy se nachází dvě vyhrazené stání pro zdravotně postižené.

Poznámka

Madla u WC mísy jsou vyviklaná.

Informace ohledně osob s hendikepem naleznete https://www.mnof.cz/osoby-s-hendikepem.

Naleznete zde i informace, kde se nacházejí bezbariérové toalety a vyhrazená parkovací místa.

V parkovacím domě před vstupem pro pěší do nemocnice je umístěno 27 vyhrazených míst pro zdravotně postižené.

Datum aktualizace

12. 3. 2024

Fotografie