Nadchod s vyhlídkou Bazaly

Obtížný povrch - ano jeObtížný sklon - ano jeBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ne, neníPlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ano jeÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ne, neníVyhrazené parkovací místo - ne, není
Kategorie: Doprava

Adresa

Ostrava-Slezská Ostrava

Vstup

Nadchod spojuje ulici Jakloveckou se stejnojmennými zastávkami v obou směrech, umístěnými na ulici Českobratrská. Pěší komunikace k rampě, vedoucí od zastávky k ulici Jaklovecká, je provedena z betonové dlažby a ze strany ulice Michálkovická z litého asfaltu, který má místy mírně zvlněný povrch s většími nerovnosti. Manipulační prostor pod vstupem na dvouramennou rampu (1. úsek podélný sklon 15,5 %, průjezdná šířka 307 cm, délka 25 m, 2. úsek podélný sklon 8,7 %, průjezdná šířka 496 cm, délka 15 m) nadchodu je dostatečný s povrchem z betonové dlažby. Manipulační prostor pod 1. ramenem je v podélném sklonu 8,9 % a pod 2. ramenem (přístup z ulice Jaklovecká) místy až 9 %. Rampa je opatřena zábradlím (1. rameno výška 106 cm, 2. rameno výška 80 a 96 cm) a zarážkou prosti vyjetí. Ze strany od areálu Bazaly je přístup k nadchodu zajištěn schodištěm a pevnou čtyřramennou rampou (1. úsek podélný sklon 11 %, průjezdná šířka 275 cm, délka 19 m, 2. úsek podélný sklon 12 %, průjezdná šířka 488 cm, délka 35 m, 3. úsek podélný sklon 9,2 %, průjezdná šířka 488 cm, délka 7,5 m, 4. úsek podélný sklon 9,4 %, průjezdná šířka 477 cm, délka 9 m). Rampa je opatřena oboustranným zábradlím (výška 80 a 96 cm) a zarážkou proti vyjetí. Přístup k rampě je po chodníku z žulových kostek a ke schodišti vede chodník z betonové dlažby. Podesty mezi jednotlivými rameny jsou dostatečných rozměrů s podélným sklonem 2,2 %.

Interiér

Manipulační prostor nadjezdu je dostatečný. Povrch nadjezdu i ramp tvoří převážně litý beton, místy betonová dlažba. Průchody jsou širší než 80 cm. Přístupové komunikace jsou z betonové dlažby, litého asfaltu a žulových kostek.

Ze strany zastávky Jaklovecká (směr Michálkovice, Důl Heřmanice) se nachází schodiště, které se napojuje na rampu za 1. ramenem.

V rámci nadchodu je vytvořena vyhlídka směřující na Bazaly a Ostravu, která je umístěna v nejvyšší části nadchodu v západní části. U vyhlídky je dostatečný manipulační prostor a je opatřena proskleným zábradlím (výška 129 cm).

Na nadchodu před vyhlídkou jsou umístěny vyvýšené truhlíky, které zároveň slouží jako lavičky (výška 55 cm)

Výtah

Výtah se zde nenachází.

WC

WC se zde nenachází.

Parkování

V blízkosti se nenachází vyhrazené parkovací stání.

Datum aktualizace

31. 5. 2024

Fotografie