OPTIMAX – oční ambulance s.r.o.

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ne, neníTočité schodiště - ne, neníVýtah - ne, neníPlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ano jeNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ne, není
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

Nezvalovo náměstí 847/5, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Vstup se nachází v úrovni přilehlého terénu. Ke dveřím vede přístupová komunikace tvořená zámkovou dlažbou (průjezdná šířka 150 cm). Vstupní, mechanické jednokřídlé dveře (průjezdná šířka hlavního křídla 90 cm, práh 2 cm) se mechanicky otevírají ven. V nice (šířka 130 cm, hloubka 30 cm) vlevo je umístěn zvonek (výška 120 cm) a schránka (výška 180 cm). Za vstupními dveřmi se nachází prostorné zádveří (šířka 220 cm, hloubka 270 cm). Dveře zádveří jsou také jednokřídlé, bez prahu a otevírají se mechanicky do zádveří (průjezdná šířka 90 cm).

Interiér

Manipulační prostor  v interiéru může být omezen mobilními prvky. Podlahu tvoří dlažba a koberec. Průjezdy v prostoru jsou širší než 80 cm. Ordinace se nachází v přízemí a jednokřídlé dveře se otevírají mechanicky (průjezdová šířka 80 cm, bez prahu) a nejsou opatřena madly.

Výtah

Provozovna se nachází v přízemí objektu.

WC

Toaleta se nachází v přízemí v čekárně ordinace. Přístupná WC kabina (šířka 150 cm, hloubka 240 cm) je volně přístupná. Dveře do kabiny (průjezdová šířka 80 cm) jsou mechanicky otevíratelné směrem ven a nejsou označeny piktogramem vozíku. WC mísa (výška sedátka 48 cm) je osazena napravo u zadní stěny naproti vstupním dveřím. Přístup zleva je dostatečný (120 cm). Odsazení WC od zadní stěny je 75 cm. WC mísa je opatřena sklopnými madly (délka 90 cm, výška 75 cm). Splachování WC je umístěno vzadu na míse (výška 90 cm). Umyvadlo (výška 73 cm) umožňuje podjezd a je opatřeno kohoutkem (výška 115 cm). Signalizace nouzového volání chybí. Kabina je vybavena odpadkovým košem, toaletním papírem, mýdelníkem (výška 78 cm), zrcadlem (výška spodní hrany 130 cm) a schránkou na papírové ručníky (123 cm).

Parkování

Parkoviště v těsné blízkosti objektu nemá vyhrazená parkovací stání pro zdravotně postižené.

Poznámka

Vstup ze zádveří do čekárny na omezený manipulační prostor.

Datum aktualizace

04. 6. 2024

Fotografie