Lékárna Dr. Max (Kaufland)

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ne, neníTočité schodiště - ne, neníVýtah - ne, neníPlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Lékárny

Adresa

Polská 6191/21, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Lékárna se nachází naproti zádveří vstupu prodejny Kaufland. Vstup se nachází v úrovni přilehlého terénu. Přístupová komunikace před vstupem je rovná s povrchem asfaltu nebo dlažby. Vstupní, dvoukřídlé dveře (průjezdná šířka 147 cm) jsou bez prahu a otevírají se automaticky do stran. Za vstupními dveřmi se nachází prostorné zádveří (šířka 713 cm, hloubka 805 cm). Dveře zádveří jsou také dvoukřídlé, bez prahu a otevírají se automaticky do stran (průjezdová šířka 150 cm). V prostoru zádveří se nachází toalety, včetně upravené WC kabiny, výtah a travelátor (pohyblivý chodník) vedoucí na střešní parkoviště.

Interiér

Manipulační prostor v interiéru chodby prodejny Kaufland i lékárny je dostatečný. Podlahu tvoří dlažba. Průjezdy v prostoru jsou širší než 80 cm. Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají automaticky směrem do strany (průjezdová šířka 104 cm, bez prahu). Výška výdejního pultu 126 cm a pultu pro odkládání věcí je 50 cm.

Výtah

Vpravo od hlavního vstupu se v zádveří objektu nachází výtah, který spojuje přízemí a střešní parkoviště. Výtah je umístěn v nice (šířka 161 cm, hloubka 21 cm) a je průchozí (druhé dveře se nachází na čelní stěně). Před vstupem do výtahu je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 139 cm). Ve výtahové kleci (šířka 164 cm, hloubka 270 cm) jsou na bočních stěnách umístěna madla (výška 92 cm, odsazení od stěny 8 cm). Výška ovladače na nástupních místech je max. 91 cm, výška horního tlačítka uvnitř klece max. 120 cm. Ve výtahové kleci se nachází sklopné sedátko (výška 50 cm, šířka 40 cm, hloubka 37 cm), ze kterého je v dosahu ovládací panel.

WC

Toalety se nachází v zádveří za hlavním vstupem do objektu. Upravené WC je umístěno na boční stěně chodby, která je široká 138 cm. Upravená kabina (šířka 250 cm – částečně zúžena na 180 cm, hloubka 198 cm) je uzamčena a opatřena euro zámkem. Klíč je k dispozici u obsluhy nebo možno otevřít vlastním Euro klíčem. Dveře do kabiny (průjezdová šířka 90 cm) jsou mechanicky otevíratelné směrem ven, jsou opatřeny vnitřním madlem (výška 93 cm) a piktogramem vozíku. WC mísa (výška sedátka 52 cm) je osazena na boční stěně vlevo od dveří. Přístup zprava je dostatečný (176 cm). Odsazení WC od zadní stěny je 74 cm. WC mísa je opatřena sklopnými madly (délka 90 cm, výška 67 cm, osová vzdálenost madel cca 70 cm). Splachování WC je umístěno vzadu (výška 120 cm). Podjezd umyvadla (výška 86 cm) je dostatečný (cca 70 cm). Umyvadlo je opatřeno pákovou baterií a sklopným zrcadlem bez páky (výška 144 cm). Signalizace nouzového volání se nachází zhruba uprostřed místnosti v horní (výška 117 cm) i spodní (33 cm u dveří) výškové úrovni. Kabina je vybavena odpadkovým košem, toaletním papírem, mýdelníkem (výška 99 cm), věšákem (výška 126 cm) a sušákem (90 cm).

Parkování

Před vstupem do Kauflandu se nachází v úrovni přilehlého terénu celkem 8 vyhrazených parkovacích míst o dostatečné šířce. Na střešním parkovišti se vyhrazená stání nenachází.

Datum aktualizace

07/2020

Fotografie