Nemocnice AGEL Nový Jičín – Budova 3a

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ne, není
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

K Nemocnici 76, 741 01 Nový Jičín

Vstup

K oddělení chirurgickým oborům je přístup přes hlavní budovu.

K hlavnímu vstupu nemocnice vedou tři schodišťové stupně. Vedle schodišťových stupňů vede nájezd pro sanitky, který lze využít jako přístupovou komunikaci ke vstupu (podélný sklon 6,7 %, příčný sklon 4 %). Před vstupními dveřmi je dostatečný manipulační plocha. Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 150 cm, bez prahu). Dveře jsou umístěny v nice (šířka 150 cm, hloubka 70 cm). Za vstupními dveřmi se nachází zádveří (šířka 335 cm, hloubka 280 cm). Dveře zádveří jsou dvoukřídlé, automaticky otevíravé do stran (průjezdová šířka 150 cm, bez prahu).

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Podlahu tvoří dlažba a PVC. Průjezdy v prostoru jsou širší než 80 cm. Jednotlivá podlaží budovy jsou přístupná pomocí schodiště a výtahů. Na chodbách jsou umístěny dvoukřídlé dveře (průjezdová šířka 83-94 cm, bez prahů). U těchto dveří k jednotlivým oddělením jsou umístěny zvonky (výška 140 cm). Dveře do vyšetřoven a pokojů jsou jednokřídlé (průjezdová šířka 110 cm, bez prahu). Výška zábradlí na chodbě je 105 cm. Výška stolů v jídelně je 74 cm, výška podjezdu je 72 cm.

Výtah

Výtah je umístěn u hlavního schodiště v budově 1 a slouží k překonání půl podlaží na úroveň podlaží budovy 3. Před vstupem je dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají mechanicky směrem ven (průjezdová šířka 110 cm). Dveře jsou umístěny v nice (šířka 120 cm, hloubka 10 cm). Ve výtahové kleci (šířka 126 cm, hloubka 255 cm) je na bočních stěnách umístěno madlo (výška 108 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 130 cm, výška horního tlačítka uvnitř klece je 170 cm.

Další dva výtahy jsou umístěny přímo v budově 3. Výtahy jsou umístěny vedle sebe. Před vstupy je dostatečný manipulační prostor.

Výtah vlevo je opatřen mechanicky otevíravými dveřmi směrem ven (průjezdová šířka 104 cm). Dveře jsou umístěny v nice (šířka 128 cm, hloubka 29 cm). Ve výtahové kleci (šířka 157 cm, hloubka 245 cm) je na čelní a bočních stěnách umístěno madlo (výška 116 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 119 cm, výška horního tlačítka uvnitř klece je 132 cm.

Výtah vpravo je opatřen mechanicky otevíravými dveřmi směrem ven (průjezdová šířka 73 cm). Dveře jsou umístěny v nice (šířka 106 cm, hloubka 23 cm). Výtahová klec má šířku 104 cm a hloubku 104 cm. Výška ovladače na nástupních místech je 133 cm, výška horního tlačítka uvnitř klece 133 cm.

WC

V budově se nenachází upravená WC kabina.

Sprcha

2.NP - Na chodbě u pokojů se nachází volně přístupná koupelna se sprchou (šířka 200 cm, hloubka 221 cm). Dveře koupelny se otevírají mechanicky směrem ven (průjezdová šířka 110 cm). Sprchovací plocha je otevřená (šířka 200 cm, hloubka 221 cm). Šířka místa vedle sedátka (výška 51 cm) je dostatečná (150 cm). Ruční sprcha je umístěna z boku vedle sedátka (výška 102 cm) a opatřena pákovou baterií. Z boku sedátka je umístěno

Parkování

Parkování není možné před hlavní budovou. Před budovou 5a – Budova interních oborů jsou k dispozici tři vyhrazená parkovací stání.

Datum aktualizace

10/2017

Fotografie