Nová radnice – přístavba

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: MMO, ÚMOb, úřad, obřadní síň

Adresa

Sokolská třída, 729 30 Ostrava-Moravská Ostrava

Vstup

Hlavní vstup je ze Sokolské třídy a nachází se v úrovni přilehlé pěší komunikace s dostatečným manipulačním prostorem před vchodovými dveřmi. Povrch tvoří betonová a kamenná dlažba. Dveře jsou dvoukřídlé, mechanicky otevíratelné ven a opatřeny madlem (výška 102 cm). Šířka průjezdu je dostatečná (95 cm, práh 1 cm). Za dveřmi se nachází zádveří šířky 222 cm a hloubky 170 cm. Dveře zádveří jsou dvoukřídlé, mechanické, otevírání dovnitř zádveří, což zmenšuje manipulační prostor a jsou opatřeny madlem (výška 102 cm). Šířka průjezdu je dostatečná (96 cm, práh 0,5 cm). Oboje dveře jsou opatřeny samouzavíracím mechanizmem BRANO a otevírají se zlehka a zůstanou v pozici otevření. Povrch zádveří tvoří koberec a rošt pro čištění obuvi.

Interiér

V přízemí za zádveřím je prostorná chodba, vpravo po vstupu je informační pult ve výši 120 cm, dále schodiště, schody vedoucí k zadnímu vchodu a neoznačená toaleta. 1. až 5. patro Prostorné chodby. Dveře do kanceláří šíře 80 cm. Ve dveřích jsou prahy (výška 2 až 2,5 cm). 1. patro OVANET a.s. 2. patro Eurocentrum Ostrava 3. patro Odbor investiční 4. patro Odbor interního auditu a kontroly; Odbor investiční 5. patro Odbor veřejných zakázek a kapitálových účastí; Zasedací místnost Odbor ochrany životního prostředí - oddělení odpadového hospodářství a ochrany ovzduší

Výtah

Výtah spojuje Přízemí až 5. patro ((automaticky otevíratelné dveře šířka 80 cm, klec šířka 88 cm, hloubka 113 cm). Je vybaven madlem a zrcadlem naproti dveřím. Ovladač na nástupních místech je ve výšce maximálně 118 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 121 cm. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný.

WC

Přístupná ani částečně přístupná toaleta není k dispozici.

Parkování

Cca 150 m se nachází jedno vyhrazené parkovací místo, příjezd na parkoviště je možný z Českobratrské ulice ze směru od Slezské Ostravy. MHD Autobusová a trolejbusová zastávka Most pionýrů - Českobratrská ulice Nástupiště nevyhovující (rozpraskaný asfalt), výška hrany nástupiště 11 cm a 12cm, ve vzdálenosti cca 30 m až 80 m přístupová komunikace vyhovující. Autobusová a trolejbusová zastávka Nová radnice - Sokolská třída Nástupiště (směr od Přívozu povrch nerovný asfalt, směr do Přívozu vyhovuje), výška hrany nástupiště 12 cm a 15 cm) ve vzdálenosti 100 až 180 m, přístupová komunikace vyhovující. Tramvajová zastávka Důl Jindřich Bezbariérové nástupiště a bezbariérový obrubník v obou směrech ve vzdálenosti cca 700 m; přístupová komunikace vyhovující.

Poznámka

Objekt je propojen s Novou radnicí, ale průchod je pro veřejnost uzavřen. Nachází se v městské památkové zóně.

Datum aktualizace

02/2017

Fotografie