ÚMOb Poruba – C

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: MMO, ÚMOb, úřad, obřadní síň

Adresa

Gen. Sochora 6013/2, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Hlavní vstup je z ulice Generála Sochora po zámkové dlažbě. Přede dveřmi je dostatečný manipulační prostor. Interkom je umístěn vpravo od vstupních dveří (výška 92 cm, odsazení od rohu 5 cm). U vstupu pro veřejnost je vpravo v nice interkom na vrátnici (výška 141 cm). Dveře jsou dvoukřídlé, mechanické, otevírání ven. Šířka průjezdu je dostatečná (90 cm). Za dveřmi se nachází zádveří šířky 280 cm a hloubky 450 cm. Dveře zádveří jsou dvoukřídlé, mechanické, otevírání dovnitř zádveří. Šířka průjezdu je dostatečná (90 cm).

Interiér

V zádveří vpravo jsou informace, pult výška 109 cm s možností podjezdu, za informacemi vpravo je chodba k výtahu, vlevo se nachází dveře kopírky s oknem a pultem ve výši 120 cm. Přízemí až 2. patro Chodby na projetí vyhovující, dveře do kanceláří i na chodbách mají dostatečnou šířku průjezdu. Ve dveřích jsou nízké prahy (výška 2 až 2,5 cm). Přízemí: Odbor sociální / oddělení sociálních věcí; Odbor školství, prevence kriminality a bezpečnosti; Odbor rozvoje obvodu 1. patro: Odbor sociální / oddělení sociálních věcí / oddělení sociálně právní ochrany dětí; Odbor finanční a ekonomický 2. patro: Odbor sociální / oddělení sociálně právní ochrany dětí

Výtah

Výtah samoobslužný s vyhovujícími parametry se nachází vpravo za informacemi (automaticky otevíratelné dveře šířka 80 cm, klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm) je vybaven madlem (výška 92 cm) a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 100 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 113 cm. Výtah spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný.

WC

Přístupné toalety jsou umístěny v přízemí a 1. patře, kabiny jsou téměř totožné (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 190 cm, hloubka 200 cm, výška záchodového prkénka 46 cm). Jsou společné pro veřejnost ženy a ZTP, s přístupem bez předsíně. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva dostatečný (80cm), zprava (šířka 68 cm). Mísa WC je opatřena sklopnými madly (délka 80 cm). Na dveřích chybí madlo, kabiny nejsou uzamčeny, chybí označení piktogramem vozíku. Vstupní dveře do WC v přízemí jdou těžce otevírat - drhnou o podlahu.

Parkování

Cca 15 m od hlavního vstupu se na parkovišti u budovy ?C? nacházejí dvě vyhrazené parkovací místa. Problematický přístup přes snížený obrubník na vedlejším parkovišti, při obsazení nedostatečná šíře po výjezd na chodník. MHD Autobusová a trolejbusová zastávka Slavíkova - Sokolovská ulice Bezbariérové nástupiště a bezbariérový obrubník v obou směrech ve vzdálenosti cca 400 m; přístupová komunikace vyhovující. Tramvajová zastávka Vozovna Přístupné nástupiště ve vzdálenosti cca 500 m; výškový rozdíl mezi nástupní hranou nástupiště a podlahou nízkopodlažního vozidla je více jak 160 mm. Přístupová komunikace vyhovující.

Poznámka

Úřední hodiny: pondělí, středa: 8:00 - 12:00; 13:00 - 17:00 Vstupní dveře jsou opatřeny zavíračem dveří (Brano). V úřední hodiny po zazvonění vyjde služba, která dveře otevře. Stálá služba na informacích zrakově postižené občany osobně zavede tam i zpět, na místo jednání.

Datum aktualizace

11/2015

Fotografie