FNO-Klinika léčebné rehabilitace

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ano jeSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ne, neníÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ano jeČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ano je
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

17. listopadu 1790/5, 708 00 Ostrava-Poruba

Vstup

Do budovy, kde se nachází Klinika rehabilitace tělovýchovného lékařství, se návštěvník dostane buď hlavním vstupem hlavní budovy L Fakultní nemocnice, nebo hlavním vstupem polikliniky budova A dle směrových ukazatelů. Vstupní dveře na oddělení jsou dvoukřídlé (průjezdná šířka 103 cm), bez prahu.

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody v prostoru jsou širší než 80 cm. Podlahu tvoří dlažba a lino. Na chodbě je situováno madlo (výška 89 cm).

Výtah

Z budovy B Diagnostického centra vede do Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství výtah.

Výtah má před kabinou dostatečný manipulační prostor. Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdná šířka 111 cm) a jsou umístěny v nice-výklenku (šířka 133 cm, hloubka 28 cm). Ve výtahové kleci (šířka 150 cm, hloubka 230 cm) je na čelní a boční stěně umístěno madlo (výška 90 cm, odsazení madla od stěny 8 cm). Výška ovladače v nástupních místech je 120 cm, výška tlačítka uvnitř klece je 123 cm. Ve výtahové kleci je umístěno sedátko (výška 52 cm, šířka 41 cm a hloubka 34 cm), ze kterého nejsou ovladače v dosahu. Ve výtahu je umístěno zrcadlo (výška spodní hrany 120 cm).

WC

V rehabilitačním oddělení je umístěná volně přístupná, samostatná, upravená toaleta (šířka 303 cm, hloubka 280 cm). V kabině se nachází dvoje dveře, které jsou situovány na protilehlých stranách upravené WC kabiny (šířka 111 cm), jsou posuvné a jsou označeny piktogramem vozíku. Vypínač je umístěn ve výšce 123 cm.

Mísa WC (výška 44 cm). Přístup zleva je dostatečný (212 cm). WC je opatřeno z obou stran sklopnými madly (délka 81 cm, výška 80 cm). Osová vzdálenost těchto madel je 60 cm. WC mísa je odsazena od zadní stěny 74 cm a je umístěná ve výšce 44 cm. Splachování WC je vzadu ve výšce 98 cm. Podjezd umyvadla (výška 82 cm) je dostatečný (68 cm). Umyvadlo je opatřeno pákovou baterií. Madlo vodorovné (výška 81 cm, délka 57 cm). Zrcadlo s pákou (výška v horní poloze 106 cm). V kabině je situováno signalizační tlačítko (výška v horní úrovni 80 cm, výška ve spodní úrovni 33 cm). Kabina je vybavena toaletním papírem, košem, mýdelníkem (výška 92 cm), papírovými utěrkami (výška 108 cm) a věšákem (výška 144 cm).

Parkování

Před budovou A se na parkovišti nachází 10 vyhrazených parkovacích stání, před budovou L 8 vyhrazených parkovacích stání a před budovu B 3 vyhrazená parkovací stání.

Poznámka

Ambulantní část je umístěna v přízemí budovy A Polikliniky.

Lůžková část se nachází v 2. patře budovy B Diagnostického centra.

Ambulance pro rehabilitace dětí je v budově D – snížené přízemí.

Datum aktualizace

6/2019

Fotografie