FNO-Klinika infekčního lékařství, Oddělení kožní-budova I

Obtížný povrch - ne, neníObtížný sklon - ne, neníBezbariérový vstup hlavním vchodem - ano jeBezbariérový vstup bočním vchodem - ne, neníSchody - ano jeTočité schodiště - ne, neníVýtah - ano jePlošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - ne, neníLižiny nebo rampa - ano jeÚzké dveře nebo průjezdy - ne, neníPřístupná toaleta - WC I. - ne, neníČástečně přístupná toaleta - WC II. - ne, neníNepřístupná toaleta - běžné WC - ano jeVyhrazené parkovací místo - ne, není
Kategorie: Poliklinika, zdravotní středisko, nemocnice

Adresa

17. listopadu 1790/5, 708 52 Ostrava-Poruba

Vstup

Klinika infekčního lékařství, oddělení kožní, se nachází v budově I v areálu Fakultní nemocnice Ostrava. Vstup se nachází ze strany sousední budovy T – Klinika plicních nemocí a tuberkulózy.

K prostoru před vstupem vede přístupová komunikace z betonové dlažby. K hlavnímu vstupu vedou čtyři schodišťové stupně. Převýšení je řešeno pomocí zalomené rampy (1. rameno - průjezdná šířka 150 cm, délka 280 cm, sklon 8 %, 2. rameno - průjezdná šířka 150 cm, délka 220 cm, sklon 13,3 %) s mezipodestou (šířka 328 cm, hloubka 146 cm). Prostor pod rampou půlkulatý (šířka170 cm, hloubka 120 cm). Rampa je opatřena oboustranným zábradlím (výška 87 cm) a zarážkou proti vyjetí. Manipulační prostor před vstupními dveřmi je dostatečný (šířka 200 cm, hloubka 312 cm), nachází se zde gumová rohož. Vstupní dvoukřídlé dveře se otevírají mechanicky směrem ven (průjezdová šířka 88 cm, práh 1 cm, madlo 90 cm). Za vstupními dveřmi se nachází zátěžový koberec.

Interiér

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Podlahu tvoří dlažba. Vertikální přístup mezi podlažími -1 až 4 je zajištěn výtahem a schodištěm.

-1.p.: spojovací chodba
1.p.: přízemí, klinika infekčního lékařství (stanice D1, JIP)
2.p.: klinika infekčního lékařství (stanice D2)
3.p.: kožní oddělení (lymfocentrum), klinika infekčního lékařství (stanice D3)
4.p.: kožní oddělení (dermatochirurgický sálek), lůžková část

Výtah

V objektu se nachází 2 výtahy, z nichž jeden je určený pro veřejnost. Tento výtah je umístěn vpravo hned za vstupem. Slouží pro přepravu mezi -1 až 1. podlažím. Před vstupem do výtahu je dostatečný manipulační prostor. Výtah je umístěn v nice (šířka 135 cm, hloubka 24 cm). Dveře se otevírají automaticky do stran (průjezdová šířka 106 cm). Ve výtahové kleci (šířka 140 cm, hloubka 240 cm) je na čelní stěně umístěno madlo (výška 110 cm, odsazení madla od stěny 6 cm). Výška ovladače na nástupních místech je 111 cm, výška ovladače uvnitř klece je 117 cm. Klec je vybavena zrcadlem na čelní stěně (výška spodní hrany 120 cm) a sedátkem (výška 47 cm), ze kterého jsou ovladače výtahu v dosahu.

WC

V objektu se nenachází přístupná ani částečně přístupná toaleta.

Parkování

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Datum aktualizace

23. 8. 2022

Fotografie